Lyxiga dadelbollar

Jag älskar dadelbollar. Jag bakar dom jämt och brukar experimenterna en hel del för att få den absolut bästa smaken och konsistensen. De går inte att misslyckas med dadelbollar, de blir jämt succé.

Idag experimenterade jag med proteinpulver och hackad sockerfri choklad i smeten. Resultatet blev magiskt!

Stor sats till ca 30 bollar.

Ingredienser:

10-12 dadlar

4 dl havregrtn

4 msk kakao

2 msk sötströ

2 msk agavesirap

1,5 skopa proteinpulver med caramelsmak (går att använda annan smak som choklad eller vanilj)

2 msk Kallpressad cocosfett

1 krm vaniljpulver

50 g sockerfri mörkchoklad

1/2 dl mandlar

2-4 msk vatten

Blanda allt i en bra mixar (de går att använda en stavmixer men då får man jobba lite mer med sina muskler) och mixa allt till en lagom smet så de går att rulla bollar. Om de blir för torrt, tillsätt lite mer vatten och mixa lite till tills de blir en bra kramgo konsistens.

Rulla bollarna i cocosflingor och förvara i kylskåp. Enjoy!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *