Tunnbröd i stekpanna

Jag är uppväxt med tunnbröd som både min mormor och moster ofta bakade. Dom kallade dom norrländsk tunnbröd. Som görs i ugn och så äter man dom ljumna med massor med smör på, mums.

Jag har länge tänkt att jag själv ska prova göra egna tunnbröd. Men jag valde en enkel variant utan jäsning och stekte bröden i en stekpanna. Resultatet blev sååå bra.

Ingredienser:

50 g smör

2 dl rågsikt

3 dl vetemjöl

2,5 dl filmjölk

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

Blanda allt i en bunke och dela den lite kladdiga degen i ca 6-10 jämna delar. (beroende på hur stora/små bröd du vill ha)

Platta ut bröden på ett möjligt bakbord till runda formar ca 1/2 cm tjocka. Picka med en gaffel och stek i en lite mjölad stekpanna på medelvärme i ca 1,5 min på varje sida (ingen olja eller steksmör i stekpannan) Eller tills brödet har fått en fin yta.

Ät direkt eller frys in. Blir lika gott när du tinar upp brödet efter ha varit fryst.

Enjoy!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *