Hemmagjorda hamburgerbröd

De ska tydligen vara väldigt gott med hemmagjorda hamburgerbröd. Men hur gott blir de i jämförelse med köpt bröd?!

De ska jag ta reda på nu. Jag valde att baka ett nyttigare alternativ.

Ingredienser:

500 g kvarg

2 dl Havregryn (malt till mjöl)

2 dl grahamsmjöl

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

Blanda allt i en bunke, de kommer bli en ganska kladdig deg. Dela i 6 lika stora bollar och tryck ut dom på en plåt med bakplåtspapper. Strö över Sesamfrön och grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Placera plåten i mitten av ugnen. Bröden är klara när bröden har jäst och har fått en fin färg. Man kan även testa att vänta på brödet och ”knacka”. Låter de ihåligt så är de klart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *