Morotsbröd

Provade att baka morotsbröd utan massa onyttigt vitt vetemjöl resultatet blev överraskande bra. Nästa gång jag bakar de kommer jag tillsätta kanel som en smaksättare. Men de blev gått utan också.

Ingredienser:

2,5 dl havregryn

1, 25 dl havremjöl

2,5 dl mandelmjöl

2,5 skopa Proteinpulver (jag använde vanilj)

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 tsk kanel (valfritt)

150 g Kvarg

3 äggvitor

50 g finrivna Morötter

Blanda allt i en bunke och häll i en brödform med Bakplåtspapper (smeten ska vara ganska klibbig). 175 grader i 20-30 min i mitten va ugnen. Jag toppade brödet med lite havregryn för att få en fin topp men de går lika bra att toppa med valfritt frö eller utan.

Låt brödet svala helt innan du skär upp de.

Ca 85 Kacl per skiva, 6,5g kolhydrater, 5,4 g protein, 3,8 g fett

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *